Vitkålssoppa

DSC_0001

 

Här kommer ett vägledning (inget recept direkt, eftersom jag höftade mängderna) till vitkålssoppan jag gjorde till lunch.

  • Vitkål (så mycket som känns lagom – bra va?)
  • En lök
  • Två buljongtärningar
  • En dryg matsked tomatpuré
  • Ca 1,5 liter vatten
  • Ca 1 tsk kummin
  • Smör att steka i
  • Mjöl till redning

Strimla vitkålen och löken och fräs i smöret till det fått lite färg. Kör i tomatpurén och blanda runt. Häll över mjölet och blanda runt och häll snabbt på vattnet så det inte bränns. Ett tips är att ta lite vatten i taget så att man får den ”vattnighet” man själv vill ha. Kör i buljongtärningarna och rör runt i soppan så det inte blir några mjölklumpar. Ha i kummin och låt koka tills grönsakerna är mjuka.

Det som är bra med soppa är att det är så himla lätt att göra! Det här går ju att variera i oändlighet. Man kan ha potatis, bönor, lite fläskkött säkert och såklart kan man krydda efter behag. Tycker det är en bra och framförallt sjukt billig soppa att göra när man inte har ork att laga något avancerat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s